“Ápgréd” a játékomhoz

Néhány bejegyzéssel ezelőtt említettem, hogy vásároltam egy akkumulátoros kézi csavarhúzót. Néhány nappal ezelőtt kiegészítésképpen vettem hozzá egy fúrókészletet. Így már sokkal jobban, illetve több dologra használható.

furokeszlet01

Természetesen az “éles bevetés” előtt kipróbáltam az összes fúrót. Kíváncsi voltam, hogyan rögzül a szerszám fejébe, és természetesen arra is, hogyan dolgozik, miként fúr.

furokeszlet02

Így hát elővettem egy kisebb fadarabot, és a legkisebb átmérőjű fúrótól a legnagyobb átmérőjűig szépen sorban mindegyikkel fúrtam egy-egy lyukat. Örömmel tapasztaltam, hogy a csavarhúzóból fúróvá avanzsált kézi szerszám így is remekül működik, és a fúrószárak is korrektül dolgoznak.

Hozzá tartozik a dologhoz, hogy az üzletben először kifejezetten famunkákhoz való fúrókészletet szerettem volna vásárolni, de a tulajdonos/eladó meggyőzött, hogy vegyek inkább fémfúró-készletet, azzal lehet fát is fúrni. Ha pedig lesz egy komolyabb fúrógépem, akkor a vásárolt fúrókészlettel fémet is tudok majd fúrni. Mivel az ára nem vágott a földhöz, úgy döntöttem, ám legyen.

furokeszlet03

Vásárlás közben persze beszélgettünk a különböző szerszámokról, hogy bizonyos márkáknál csak dísz a matrica, és ami belül van, az a feltüntetett adatoktól időnként jelentősen eltér. Szóval érdemes megnézni, utána járni, mit is vásárol az ember, mert sokszor a kevesebb, hosszabb távon többe kerül, mintha valamivel drágábban megveszi az ember a jó minőségű szerszámot. Valamint még egy fontos dologra hívta fel a tulajdonos/eladó a figyelmem: Makitából a kék az igazi!

Az első projekt amiben élesben kipróbáltam  a fúrókészletet, ajtókilincsek felszerelése volt. Erről azonban a következő bejegyzés szól majd… 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s