“Szúnyogfüggöny”

A kilincsek felszerelésével egy napon egy másik tennivalóm is akadt. Két, már korábban vásárolt “szúnyogfüggönyt” is fel kellett tenni a két bejárati ajtóra.

szunyogfuggony01

Az elsőnél úgy próbáltam, ahogyan a leírás ajánlotta. Mondanom sem kell, hogy a bonyolult, hosszadalmas procedúra sikertelenül zárult. Aztán elkezdtem rajta agyalni, hogy akkor ha nem így, akkor mégis hogyan.

szunyogfuggony03

A leírás azt ajánlotta, hogy az ajtófélfába rögzített hátsó tartósínre a csomagban található kis fekete pöckökkel rögzítsem a négy hálót, a zárólemezt pattintsam rá, majd a feleslegesen kilógó hálórészt vágjam le. Lehet, én voltam a béna, de ezzel a módszerrel sehogyan sem sikerült egy szintbe hozni a függöny alját, illetve, ha egyet beállítottam, a következő felrakásával az elmozdult, utána kellett állítani, akkor amazt mozdult el… Szóval végül 45 perc kínlódás után meguntam.

szunyogfuggony04

Lecsavaroztam az egészet, kiterítettem a szoba padlójára, mérőszalaggal és vonalzóval beállítottam a hosszát és az alját, majd lerögzítettem a pöckökkel a sínbe mind a négy függönyelemet. Ezt kompletten visszacsavaroztam az ajtófélfába, és gond nélkül rápattintottam a fedlapot. Mindössze 10 perc alatt megvolt. A másiknál ezen tapasztalatra bocsátkozva már rögtön így jártam el, pikk-pakk készen volt. 🙂

szunyogfuggony02

Az azóta eltelt időben jelentősen lecsökkent a házba betévedő mindenféle bogarak száma, tehát jól dolgoztam, és a “szúnyogfüggöny” is teszi a dolgát.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s