A gaz, a sarló, és a kertész

Ha az embernek van egy nagyobb kertje, ami évek óta gondozatlan, bizony van benne munka. Első körben az elszaporodott gazt és füvet kell eltávolítani valamilyen módszerrel.

kertrendezes003

Hogy miért gondozatlan a kert? Egyszerű, nem lakta senki a házat hosszú ideig, és nem is mindig értünk rá a lakásból leszaladgálni, hogy rendbe tegyük. Így hát elszaporodott a gaz, a fű, meg a különböző kis cserjék. Másrészt igaz, hogy lassan két éve itt lakunk, ám ennek nagy részében a házfelújítással, és az azzal kapcsolatos ide-oda-amoda pakolással telt főleg az idő, hol bent a házban, hol a padláson, hol az udvaron. Amikor meg épp ráértem volna a kerttel is foglalkozni, az időjárás nem volt túl kegyes. De már látszik azért az út az alagút végén. 🙂

Az alábbi videóban én a legegyszerűbb kézi módszert választottam a gaz kitakarítására: a sarlózást. Alapvetően azért, mert ami volt kaszám, az tönkrement, és el is kallódott, egyéb modern eszközt meg még nem volt “kedvem” beszerezni. Lássuk, mit sikerült kb. 25 perc alatt elvégezni (amely a videón cirka 6 percbe van sűrítve, felgyorsítva).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s