Azóta élek, mióta megszülettem. Bár lehet, hogy pár hónappal régebben. Ezt a tudomány még nem volt képes egzakt módon eldönteni, tehát ez egyelőre hit kérdése marad. Amúgy a Ratkó-gyerekek gyerekeinek egyike vagyok. Egyébként – mint korosztályomból oly sokan – elvált szülők gyermeke.

Voltam óvodás, általános iskolás, és középiskolás, szóval gyerek, tinédzser, és kamasz.

Az általános iskola mellett zeneiskolába is jártam: hat évig tanultam zongorázni. Később, az ezredforduló környékén egy amatőr zenekarban billentyűztem.

Egy időben komolyan érdekeltek a határtudományok (pl.: UFO-jelenségek, parajelenségek, agykontroll, meg ilyesmik), voltam is tagja egy helyi klubnak, ahol ezek mellett természetesen a hagyományos tudományágak egy részével is foglalkoztunk (pl. csillagászat, asztrofizika), hogy minél jobban megértsük az eleddig számunkra ismeretlen jelenségeket.

Szereztem egy érettségit és két szakmát az informatika világában, bár azóta kicsit mással foglalkozom a munkám során. 1996 óta dolgozom, jelenleg heti és havi megjelenésű újságokat, magazinokat készítek főállásban, valamint egyéni vállalkozóként. Időnként van alkalmam könyveket, egyéb kiadványokat is nyomdakészre tördelni.

A kilencvenes évek végétől a kétezres évek elejéig középkori hagyományőrzéssel foglalkoztam. Több alkalommal megfordultam a Visegrádi Palotajátékokon, és a szezonban a helyi csapattal igen sok helyre ellátogattunk egy-egy bemutató erejéig.

2006-tól 2009-ig informatika klubot is vezettem a helyi művelődési házban.

Az “amatőrizmus” másban is megnyilvánul az életemben: a ’90-es évek közepe óta kisebb kihagyásokkal, 2003 óta viszont folyamatosan foglalkozom amatőr irodalommal. Ma már kicsit több, mint hobbi szinten írok, amatőr irodalmi weboldalt, folyóiratot szerkesztek, és egy íróklubot vezetek.

Advertisements