Blog

Pihentető farigcsálás

A kerti munkálatok közben időnként megpihenek, ha szükségét érzem. Ilyenkor iszom pár korty vizet, és lazításképpen leülök. Az esetek többségében ilyenkor Kántor feltelepszik az ölembe, de előfordul, hogy inkább tovább bóklászik, a szomszédok macskáit ugatja, vagy csak szimplán elnyúlik valahol. Ez utóbbi esetekben kihasználom az időt és alkalmat, hogy a kertrendezéshez általam szükségesnek ítélt kisebb karókat készítsek.

bybc_karo03

Continue reading Pihentető farigcsálás

Minecraft IRL

Az utóbbi hetek időjárása nem kifejezetten kedvezett a kerti munkának. Annál inkább a gyomnövényeknek és füveknek. Úgy öt héttel ezelőtt már örültem, hogy de szépen rendbe tettem a kertet, erre jött három hét jórészt esős időjárás. Amikor épp nem esett, és szépen sütött a nap, akkor persze dolgoztam. Így a kert ismét úgy elgazosodott, hogy nekem akár vállig érő növényzet is burjánzott. Mondjuk én szeretem a vad természetet, valahol még élveztem is a látványt, de hát azért mégiscsak egy kertről van szó, amit több szempontból is illik rendben tartani. Tiszta udvar, rendes ház – tartja a mondás.

kertrendezes00

Continue reading Minecraft IRL

Egyszerű kutyaház építése

Kántor, az új családtag 2015. december 24-én érkezett meg hozzánk. Nem karácsonyi ajándékként, épp csak így sikerült. Úgy másfél héttel azelőtt kaptuk ezt a tacskó-erdélyi kopó keveréket, de az akkori házfelújítási állapotok miatt még nem tudtuk elhozni, nem volt hová tenni. Ám neki sem volt még nálunk igazán hol laknia, a házfelújítás költségei mellett nem tellett kész kutyaház megvételére, ezért úgy döntöttem, barkácsolok neki valami egyszerű kuckót.

kutyahaz22a

Continue reading Egyszerű kutyaház építése

Backyard Bushcraft #1.

Már régóta érdekel a bushcraft (magyarul bozótmívesség), ám sajnos több okból kifolyólag sem volt lehetőségem élesben megtapasztalni ezt a csodálatos hobbit. Úgy 2011 óta követek több, ezzel foglalkozó magyar és külföldi YouTube csatornát, számos blogot, weboldalt, letölthető ismertetőt olvastam el a témában. Ám nyilván az elméleti tudás semmit sem ér a gyakorlat nélkül. Így aztán, amikor a társasházi lakásból elköltöztem a nagyszüleim kertes házába, nyílt némi lehetőségem alapvető dolgokat kipróbálni.

kertrendezes001

Continue reading Backyard Bushcraft #1.

Sorozatos / filmes problémák

Mostanában több sorozatot, filmet ajánlottak megtekintésre az ismerőseim, mondván, hogy azt meg kell nézni, mert jó, sőt, még annál is jobb. De tényleg. Engedve a nyomásnak, elkezdtem hát megtekinteni a szóban forgó anyagokat. Azonban kiderült, hogy a véleményünk jelentősen eltér az adott alkotás minőségével kapcsolatban. Nem meglepő módon a Star Wars VII. epizódja csúcsosította ki ezt a véleménykülönbséget. A rajongók, az igazi rajongók minden hibáján „felülemelkedtek” – bár szerintem az egész film egyetlen gigantikus hiba –, aztán a Rouge One-t megtekintve részükről minden meg is lett bocsátva. Bizonyára én változtam meg az utóbbi évek alatt, de több ezer film, 50 véget ért, és 32 futó sorozat megtekintése azért ad már némi rálátást arra, minek és hogyan is kellene ezekben működnie.

Vigyázat! Az alábbi leírások spoileresek!

sorozatbajok

Continue reading Sorozatos / filmes problémák