Blog

Fűrészbak készítése / Making sawdust

Pár hete úgy gondoltam, összerakok egy fűrészbakot, mivel nem volt. Kicsit nagyobb lett, mint terveztem, de így is remekül használható.

Continue reading Fűrészbak készítése / Making sawdust

Advertisements

Túrázás a városunk közelében lévő kurganhoz / Hiking to a kurgan nearby our city

Néhány barátommal tavaly nyáron elmentünk a városunk közelében lévő egyik kurgánhoz, amelyet Sáp-halomnak hívnak.

saphalom

Continue reading Túrázás a városunk közelében lévő kurganhoz / Hiking to a kurgan nearby our city

Unboxing – SanDisk 16 GB SDHC memory card

Pár héttel ezelőtt nagyon örültem az új digitális videokamerámnak – mindaddig, amíg ki nem derült, hogy 5-6 percnél többet nem hajlandó rögzíteni. Reméltem, hogy csak a hozzá kapott gyári memóriakártya az oka. Ezért beruháztam egy nagyobbra (a címben említett márkára és kapacitásúra), de ezt egyébként is megtettem volna.

Az új kártya behelyezése után elindítottam egy felvételt, és szerencsére beigazolódott a sejtésem. Ezzel már a teljes kapacitást kihasználhatom és jó hosszú felvételeket is készíthetek.

Az alábbi videóban a kártya kicsomagolása látható.

Pihentető farigcsálás

A kerti munkálatok közben időnként megpihenek, ha szükségét érzem. Ilyenkor iszom pár korty vizet, és lazításképpen leülök. Az esetek többségében ilyenkor Kántor feltelepszik az ölembe, de előfordul, hogy inkább tovább bóklászik, a szomszédok macskáit ugatja, vagy csak szimplán elnyúlik valahol. Ez utóbbi esetekben kihasználom az időt és alkalmat, hogy a kertrendezéshez általam szükségesnek ítélt kisebb karókat készítsek.

bybc_karo03

Continue reading Pihentető farigcsálás