Blog

Unboxing – SanDisk 16 GB SDHC memory card

Pár héttel ezelőtt nagyon örültem az új digitális videokamerámnak – mindaddig, amíg ki nem derült, hogy 5-6 percnél többet nem hajlandó rögzíteni. Reméltem, hogy csak a hozzá kapott gyári memóriakártya az oka. Ezért beruháztam egy nagyobbra (a címben említett márkára és kapacitásúra), de ezt egyébként is megtettem volna.

Az új kártya behelyezése után elindítottam egy felvételt, és szerencsére beigazolódott a sejtésem. Ezzel már a teljes kapacitást kihasználhatom és jó hosszú felvételeket is készíthetek.

Az alábbi videóban a kártya kicsomagolása látható.

Pihentető farigcsálás

A kerti munkálatok közben időnként megpihenek, ha szükségét érzem. Ilyenkor iszom pár korty vizet, és lazításképpen leülök. Az esetek többségében ilyenkor Kántor feltelepszik az ölembe, de előfordul, hogy inkább tovább bóklászik, a szomszédok macskáit ugatja, vagy csak szimplán elnyúlik valahol. Ez utóbbi esetekben kihasználom az időt és alkalmat, hogy a kertrendezéshez általam szükségesnek ítélt kisebb karókat készítsek.

bybc_karo03

Continue reading Pihentető farigcsálás

Minecraft IRL

Az utóbbi hetek időjárása nem kifejezetten kedvezett a kerti munkának. Annál inkább a gyomnövényeknek és füveknek. Úgy öt héttel ezelőtt már örültem, hogy de szépen rendbe tettem a kertet, erre jött három hét jórészt esős időjárás. Amikor épp nem esett, és szépen sütött a nap, akkor persze dolgoztam. Így a kert ismét úgy elgazosodott, hogy nekem akár vállig érő növényzet is burjánzott. Mondjuk én szeretem a vad természetet, valahol még élveztem is a látványt, de hát azért mégiscsak egy kertről van szó, amit több szempontból is illik rendben tartani. Tiszta udvar, rendes ház – tartja a mondás.

kertrendezes00

Continue reading Minecraft IRL